Volledig scherm
Verkiezingsborden van GroenLinks in Gouda zijn gestolen. © GroenLinks

GroenLinks doet aangifte van diefstal tien verkiezingsborden

GroenLinks heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie vanwege de diefstal van een tiental verkiezingsborden. Ongepast en asociaal, aldus voorzitter Gerard Freriks van de Goudse afdeling van GroenLinks.

De partij plaatste afgelopen vrijdag 25 verkiezingsborden in Gouda om de verkiezingen voor het Europees Parlement onder de aandacht te brengen. ,,Tot ons verdriet zien we dat ongeveer 10 borden of verdwenen zijn of eraf gehaald en neergelegd zijn,” aldus Freriks.

Quote

We moeten het besluit nemen of nieuwe borden nog zinnig zijn zo kort voor de verkiezin­gen

Gerard Freriks, Voorzitter GroenLinks Gouda

Hij vervolgt: ,,We vinden het ongepast, en asociaal, dat er vandalen zijn die onze eigendommen beschadigen of kwijtmaken. Daarom hebben we aangifte gedaan bij de politie.”

Wie de dader kan zijn, weet Freriks niet. ,,Het kan politiek gedreven zijn of gewoon ondeugd.” Hij heeft inmiddels een rondje door de stad gefietst om de schade te bekijken. ,,De meeste borden hangen er gelukkig nog. Maar er zijn plekken waar de borden zijn verdwenen of in de berm lagen. Die heb ik dan terug gehangen.”

De borden kosten GroenLinks 15 euro per stuk. Of de partij nog snel nieuwe laat maken, weet de voorzitter niet. ,,We moeten het besluit nemen of dat nog zinnig is zo kort voor de verkiezingen.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement worden op 23 mei gehouden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda