Grote brand bij Holabouw Moerkapelle

videoBij Holabouw in Moerkapelle woedt een grote brand. Bij de komst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand. Het vuur zit in het dak van het complex aan de Nijverheidstraat.

Brandweerkorpsen uit verschillende gemeenten in de omtrek bestrijden het vuur. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De brand brak kort voor 02.00 uur uit. Al snel werd duidelijk dat het bluswerk omvangrijk zou zijn en werden na de alarmering van de brandweer in Zevenhuizen ook korpsen uit Zoetermeer, Gouda en alphen gealarmeerd.

,,Het vuur zit echt in het dak’’, zegt de woordvoerster van de brandweer Hollands Midden Annemarie Moeijes. ,,We willen in elk geval gebouwen die er tegenaan staan behouden en voorkomen dat de brand zich uitbreidt.’’ Ze wijst op twee silo’s. ,,Daar zitten isolatiekorrels in.’’ 

Sloop van dak

Rond 03.45 uur was het vuur dermate onder controle, dat brandweerlieden konden beginnen met de sloop van een deel van het dak om ook de brand in de dakisolatie te kunnen bestrijden.

Personeel van Holabouw heeft enkele voertuigen die in de hal van het bedrijfsgebouw stonden, naar buiten kunnen rijden. 

Holabouw, dat sinds 1978 bestaat, is actief op het gebied van de hallenbouw, zowel permanente als tijdelijke, groot en klein.

Met grote waterstralen gaat de brandweer het vuur in het dak te lijf
Volledig scherm
Met grote waterstralen gaat de brandweer het vuur in het dak te lijf © Josh Walet

In samenwerking met indebuurt Gouda