PREMIUM
Gulle gastvrijheid geeft thuisgevoel bij Easy Dinner
De Gouden PollepelEasy Dinner. Na een teleurstellende ervaring aan de Amstel vallen we de avond erna aan de Gouwe in een warm bad. Attent en gul, andere woorden schieten ons niet te binnen om de bediening te omschrijven. En ook het eten is oké.
De avond voor ons bezoek aan Easy Dinner aten we privé in het hoofdstedelijke Le Hollandais aan de Amstelzijde. Beide avonden bestelden we drie gangen, een aperitief, twee glazen wijn en koffie. Bij het Amsterdamse restaurant kostte ons dat 130 euro voor een heerlijke maaltijd. Toch was het een teleurstellende ervaring en dat lag aan de gastvrijheid.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper. -
Herstelwerkzaamheden aan de dijk en oever in Snelrewaard gestart
In opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is deze week gestart met herstelwerkzaamheden aan de dijk en oever in Snelrewaard ter hoogte van Waardsedijk 85. -
PREMIUMDe Gouden Pollepel
In de rij voor Sardijnse kookkunst bij Is Morus
Is Morus. De historische ontboezemingen op de menukaart drijven ons in de richting van een korte beschouwing over de gastronomische geschiedenis van het Groene Hart. Senioren naast ons zijn juist heel eigentijds in de weer met hun smartphones. -
Zo deel je zo min mogelijk persoonlijke data met Facebook
Steeds meer mensen maken zich zorgen over wat Facebook met hun persoonlijke data doet. Met onderstaande tips hou je zoveel mogelijk informatie privé. -
PREMIUMDe Gouden Pollepel
Het is warm in het houten eetparadijs in Oudewater
Het vele houtsnijwerk uit een gesloopte Duitse kerk is samengebald in het sfeervolle eetcafé Lumière in Oudewater. Ruim vierhonderd jaar geleden zaten hier ook al mensen te dineren. Misschien genoten zij, net zoals wij, ook van een zachte ossentong.
-
PREMIUMDe Gouden Pollepel
Snoekbaars bij ZoetWater in Nieuwkoop heeft zoet maar ook zuur
ZoetWater. Tot voor kort was hier het eerste glutenvrije restaurant van Nederland gevestigd. Maar de eigenaar heeft het roer rigoureus omgegooid. Nautische sferen en 'stoere en eerlijke' streekproducten voeren nu de boventoon. -
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om? -
PREMIUMGROENE HART IN...
‘Superkoe’ Gerrie Vijf gaf 100.000 liter melk en werd gehuldigd: ‘Gerrie, een dijk van een wijf’
Een huldigingsreceptie om iemand in het zonnetje te zetten is niet zo bijzonder. Maar een receptie voor een koe, dat maak je niet vaak mee. In Moordrecht gebeurde het in 1991. ‘Superkoe’ Gerrie Vijf werd gefêteerd met alle égards. Het dier had dan ook een bijzondere prestatie geleverd. Ze schonk ons meer dan honderdduizend liter melk.