Volledig scherm
© Peter Franken

Haddouti: ‘Bedreigd door gemeenteraadslid Gouda’

UpdateChahid el Haddouti, bekend van de Sitchting Bougazh en de Stichting Imago, zegt dat hij is bedreigd door het Goudse gemeenteraadslid Rachid Karkache.

Volgens Karkache, gemeenteraadslid voor Gouda Positief, ziet Haddouti ‘spoken’. Beide heren overwegen nu aangifte tegen elkaar te doen, dan wel een klacht in te dienen. Haddouti bij de Goudse gemeenteraad, Karkache bij de politie.

De aanleiding zou een discussie via Facebook zijn geweest. Het raadslid zou uiteindelijk tegen Haddouti hebben gezegd ‘zijn naam door te geven aan de Marokkaanse geheime dienst’.

Ernstig

Karkache: ,,Ik verander regelmatig mijn profielfoto op Facebook. Nadat ik een Marokkaanse vlag had geplaatst, kreeg ik van Haddouti de reactie dat ik een dictatuur zou steunen en tegen mensenrechten zou zijn. Hij slaat de plank helemaal mis. Ik heb hem toen verwijderd uit mijn vriendenlijst, omdat ik niet wilde dat de discussie uit de hand zou lopen. Daarna heb ik hem niet meer gesproken.’’

Quote

Ik weet niet wat er met Haddouti aan de hand is. Misschien ziet hij spoken

Rachid Karkache

Haddouti zegt de bedreiging, die zou zijn gedaan tijdens een Iftarfeest in Amsterdam, niet uit eerste hand te hebben gehoord. ,,Maar van drie betrouwbare personen die er bij waren. Ik vind het zeer ernstig. Karkache zou gezegd hebben, dat zodra ik Marokko binnenstap ik helemaal nat zou gaan. Wat hij daarmee bedoelt weet ik niet precies. Maar bepaalde personen hebben gewoon macht in Marokko en ik weet hoe je behandeld wordt, als je in verband wordt gebracht met separatisten. Bovendien heeft hij het vervolgens ook niet ontkend.’’

Jaloezie

Karkache vermoedt dat het allemaal jaloezie is dat hij nu in een kwaad daglicht wordt gesteld, wellicht uit de hoek van de PvdA ,,Ik heb veel succes en heb goede contacten in de Marokkaanse gemeenschap in Gouda. Ik werk voor mijn gezin, de stad en de maatschappij. Ik ben een van de weinig raadsleden die zichtbaar is in de stad. Ik heb al veel steunbetuigingen gehad.’’ Karkache vervolgd: ,,Ik weet niet wat er met Haddouti aan de hand is. Misschien ziet hij spoken.’’ Hij en zijn fractievoorzitter Johan Weeber zeggen aangifte te gaan doen van laster en smaad. Haddouti zegt eerst eens met Weeber te willen praten.

In samenwerking met indebuurt Gouda