Volledig scherm
Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk © Google Streetview

Handtekeningen voor openhouden Hazerswoudse dorpshuis ‘Het Anker’ stromen binnen

,,Wij zijn geen lege flessen die je even overzet in een ander rekje.” Dat schrijft de 81-jarige J. Huisman uit Hazerswoude-Rijndijk. Zij maakt zich, net als honderden andere Rijndijkers, boos over de dreigende sluiting van gebouw Het Anker.

Burgemeester en wethouders van Alphen willen per 1 januari stoppen met het als dorpshuis gebruiken van Het Anker. Dit omdat het als kerkelijk centrum gebouwde pand niet handig is ingedeeld om als dorpshuis te gebruiken. Er moet jaarlijks veel geld bij en zo kan het niet langer doorgaan, vindt het college. Liever zetten b en w in op een nieuw te bouwen, echt functioneel dorpshuis.

Petitie op internet

Vanuit de groep huurders is de internetpetitie ‘Laat het Anker niet vallen’ in gang gezet. Deze actie heeft digitaal inmiddels 350 steunbetuigingen gekregen. Nog eens ruim 450 handtekeningen zijn op papier in het dorp verzameld, vertelt woordvoerster Cathrin van der Werf.

Een van de bezoekers, de Hazerswoudse J. Huisman, heeft in een brief aan wethouder Kees van Velzen uitgelegd waarom zij en haar dorpsgenoten zo tegen het collegevoorstel zijn. Het Anker functioneert goed en er loopt deskundig personeel rond, schrijft zij. 

Ook ligt volgens Huisman Het Anker centraal in het dorp. Er is genoeg parkeergelegenheid en ook ouderen kunnen het goed bereiken. Dat is niet het geval bij de Rhynenburcherschool, die voorlopig als tijdelijk dorpshuis zou moeten fungeren. Dit pand is voor mensen die slecht ter been zijn nauwelijks bereikbaar, onderstreept zij.

De briefschrijfster houdt Van Velzen dan ook voor om zuinig te zijn op Het Anker en eenmalig goed te investeren in een verbouwing. Dat is beter dan gokken op vervangende nieuwbouw over enkele jaren. Dat vindt Huisman ‘met alle bouwstops’ van nu te riskant.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda