Volledig scherm
PREMIUM
De Schoonhovense Jolanda Suur (rechts) pleit voor meer losloopgebieden voor honden in en rond Schoonhoven nadat zij tijdens het uitlaten van haar hond Rani op het sportveld naast de Willem de Zwijgerschool aan een hoge bekeuring van een BOA ontsnapte. Samen met haar buurvrouw Emmy Guijt wandelt zij dagelijks met haar hond, maar een geschikte uitlaatplek is er volgens haar nauwelijk. © Foto Stephan Tellier

Handtekeningenactie voor veilige hondenuitlaatplek Schoonhoven

Een veilige plek voor honden om samen lekker te ravotten. Dat staat de Schoonhovense Jolanda Suur voor ogen sinds ze bijna werd beboet door een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), omdat haar Rani losliep.

Quote

Een schijtende Deense dog doet qua hoeveel­heid niet onder voor een paard, maar het is je eigen verantwoor­de­lijk­heid om het schoon te houden

Jolanda Suur

,,Dat had me zomaar 140 euro gekost. Ik krijg een uitkering en kan een dergelijk bedrag niet missen. De bijzondere opsporingsambtenaar liet het gelukkig deze keer bij een strenge waarschuwing, maar het voorval heeft me wel aan het denken gezet. Waarom kunnen we niet enkele stille, braakliggende terreinen benutten voor honden? Zet er een hek omheen, plaats een paar bankjes voor de eigenaars om even te zitten en maak het feest compleet met twee containers voor poepzakjes. Want we moeten uiteraard alle rommel en uitwerpselen opruimen voor we vertrekken.”

Haar zes jaar oude bichon-frisé Rani, een kruising tussen een maltezer en een poedel, zou een eigen speelplaats zeker toejuichen. Ook zijn vriendinnetje Catootje van buurvrouw Emmy Guijt loopt het liefst even los om haar spieren te strekken.

,,Maar waar? Het Vinkenpad in Schoonhoven-Noord is de enige plek waar je je hond kan laten spelen, maar daar wemelt het van de toerfietsers en wielrenners. Afgelopen week is daar nog een hond aangereden door een fietser. De betrokkene belandde zelfs in het ziekenhuis. Op dergelijke incidenten zit niemand te wachten”, zegt Jolanda Suur.

In samenwerking met indebuurt Gouda