Handhaver Rico van den Broek in gesprek met burgemeester Pieter Verhoeve tijdens de warenmarkt op zaterdag 28 maart.
Volledig scherm
PREMIUM
Handhaver Rico van den Broek in gesprek met burgemeester Pieter Verhoeve tijdens de warenmarkt op zaterdag 28 maart. © Pim Mul

Hangjongeren aangepakt in Gouda: elf coronaboetes en cameratoezicht bij Wethouder Poletbrug

‘Lege straten en lege pleinen: dat zijn we niet gewend’ tweetten Goudse stadstoezichthouders deze week, met een foto van een stoepkrijttekening. Gouwenaars, onder wie Adrie Kalmeijer, fronsten hun wenkbrauwen na het lezen van dat bericht. Want volgens hen blijven Goudse jongeren, ondanks de coronacrisis, chillen en rottigheid uithalen op straat. ,,Het is intimidatie.”

Quote

Daar heb ik meerdere keren jongeren gezien, groepjes van zeker acht man

Jorg van Krimpen

Deze week deelden medewerkers van stadstoezicht Gouda elf boetes van 390 euro uit. Vorige week bleef het nog bij waarschuwen. Dat gebeurde toen zo’n zestig keer. Inmiddels staat dat cijfer op 126, laat een woordvoerder weten. ,,We hebben ervoor gekozen om eerst het gesprek aan te gaan om gedrag te veranderen. Werkt dat niet, dan gaan we beboeten. Dat betekent dat Gouda dus relatief veel waarschuwingen heeft en nog weinig boetes.” 

Dat gesprek moet volgens Gouwenaars vooral worden gevoerd in het Groenhovenpark, de Roerdompstraat en het Erasmusplein. Op die plekken zouden jongeren nog steeds samenkomen. ,,Op die laatste locatie gaat het nu wel beter”, zegt Adrie Kalmeijer. Hij zag het recent nog wel misgaan in de Cronjéstraat, onderaan de Wethouder Poletbrug. Op die laatste plek komen camera’s. Burgemeester Pieter Verhoeve maakte dat woensdagvond bekend tijdens de digitale gemeenteraadsvergadering.

In samenwerking met indebuurt Gouda