Archieffoto. Bedrijfsleider Mark van Houwelingen van de plaatselijke Albert Heijn met poes Silver die twee mandjes had bij de ingang van de supermarkt in Moordrecht.
Volledig scherm
Archieffoto. Bedrijfsleider Mark van Houwelingen van de plaatselijke Albert Heijn met poes Silver die twee mandjes had bij de ingang van de supermarkt in Moordrecht. © Sandra Zeilstra

Heel het dorp hield van hem, maar ‘supermarktkat’ Silver (18) is Moordrecht ontvallen

Bij de ingang stond een troon, met daarin twee mandjes waarin hij regelmatig een tukkie deed. En van klanten kreeg hij een aai over zijn bol. Heel Moordrecht was gek op ‘supermarktkat’ Silver (18), maar het beestje is woensdag overleden.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.