Herbouwd Shell-station De Andel langs A12 kleiner dan voor de brand

VIDEOHet herbouwde Shell-station De Andel aan de A12 bij Gouda wordt kleiner dan het pompstation voor de grote brand van begin september was. Er komen geen 34 pompen meer, maar 17. 

Volledig scherm
Tankstation De Andel langs de A12 is verwoest nadat daar brand heeft gewoed. (Archieffoto). © ANP

,,Het aantal rijen blijft wel hetzelfde. We hebben een enkele pomp, in plaats van twee achter elkaar’’, zegt Rob Beckers, exploitant van De Andel. 

Het voordeel hiervan is dat er meer ruimte bij de shop ontstaat om te kunnen parkeren. Bovendien krijgen de truckers meer ruimte. Zij kunnen aan de linkerkant van de rij pompen hun vrachtwagens volgooien, in plaats van aan de rechterkant waar zij voorheen altijd een ‘onhandige’ draai moesten maken om hun weg weer te kunnen vervolgen. 

Quote

Er komt hier een Starbucks, er zijn hamburgers te verkrijgen en wij gaan door met de verkoop van onze friet die enkele jaren geleden nog in de top 5 van de AD Friettest stond.

Wiebe Bevelander van Shell Nederland

Er is meer ruimte voor horeca en retail gekomen, voegt Wiebe Bevelander van Shell Nederland daaraan toe: ,,Op een moderne ‘site’ kan niet alleen de auto of vrachtwagen bijgetankt worden, maar ook de bezoeker. Er komt hier een Starbucks, er zijn hamburgers te verkrijgen en wij gaan door met de verkoop van onze friet die enkele jaren geleden nog in de top 5 van de AD Friettest stond.’’

Brand 

De bedoeling is dat er voor het eerst getankt kan worden bij De Andel op 3 maart. De officiële opening is later omdat Starbucks ook wat later opent. Het is dan ruim een halfjaar geleden dat de brand, die de 34-jarige Daniël uit Almere met zijn auto veroorzaakte, het De Andel verwoestte. In opdracht van Beckers van Shell Tank & Shop in Rotterdam is daar nu een heel nieuw tankstation gebouwd, mét een winkelgedeelte.

In samenwerking met indebuurt Gouda