Volledig scherm
Ab de Graaf en Ineke van der Lee bij de door vandalen beschadigde rotonde-eend. © Pim Mul

Herstelde ‘rotonde-eend’ keert deze maand terug

De rotonde-eend die 14 april flink werd toegetakeld door onbekenden, keert eind deze maand terug op zijn plaats bij de hoofdentree van Park Triangel in Waddinxveen.

,,Het herstel is begonnen nadat eerst het daarvoor benodigde geld was ingezameld”, zegt secretaris Ab de Graaf van de Stichting Rotondes Waddinxveen. ,,De constructie is intussen hersteld en de gaten zijn gedicht.”

De kolossale eend, een schepping van Ab de Graaf van de toenmalige reclamestudio Teller, staat sinds juni 2015 als mascotte van nieuwbouwwijk Park Triangel op de rotonde van de Beijerincklaan (N453) bij de Parklaan en de Zuidplaslaan. Met de knotwilgen, gras, riet en blauwe bloemen symboliseert de eend de waterrijke omliggende polders.

Toegetakeld

Vier maanden geleden werd het object flink toegetakeld, toen een onbekend gebleven groep mannen met verkeersborden en stalen palen inbeukte op de kop en snavel van het kunstwerk. Bedrijven, inwoners van Waddinxveen en de Rabobank Gouwestreek tastten in de buidel voor het arbeidsintensieve restauratiewerk.

Stichting Rotondes Waddinxveen werd in 2013 door de Lions­club opgericht om het aanzicht van de rotondes bij de entrees van de gemeente te verbeteren.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda