Hoe denken burgemeesters Pieter Verhoeve, Liesbeth Spies en Christiaan van der Kamp over het instellen van een avondklok?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe denken burgemeesters Pieter Verhoeve, Liesbeth Spies en Christiaan van der Kamp over het instellen van een avondklok? © Sandra Zeilstra/Gratis/Marlies Wessels

Het Groene Hart potdicht door een avondklok? Zo denken burgemeesters over deze maatregel

coronavirusDe roep om een avondklok zwelt aan, maar burgemeesters in het Groene Hart zijn geen er geen voorstander van om dit laatste stuk gereedschap uit de kist te halen. ,,Zie je het voor je, een agent die ‘s avonds op straat vraagt waar iemand heen gaat?”

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Gouda

 1. Onrust en rellen in meerdere steden als protest tegen avondklok
  Play

  Onrust en rellen in meerdere steden als protest tegen avondklok

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'