Volledig scherm
Christa de Jager komt haar vestje bij Saïd afhalen. © Pim Mul

Heuse fandag voor kleermaker Saïd

De jonge kleermaker Saïd, vluchteling uit Eritrea, kreeg van zijn bazen Debora en Anita een meet & greet met klanten bij modehuis Dinkra in Gouda.

Saïd (22) is bijna een jaar in Nederland. Sinds kort is hij als kleermaker actief bij Dinkra aan de Kleiweg. Dat zorgde voor zoveel belangstelling op social media, dat het modehuis gisteren een meet & greet voor hem organiseerde.

Quote

Het is een heel blij mannetje, waar wij zelf ook blij van worden

Debora

Saïd zet geen handtekeningen; hij maakt iets voor zijn fans, die zijn opgeroepen om een oude spijkerbroek mee te nemen. Saïd toverde die om in een tas, rokje of giletje. Vanachter de naaimachine laat hij weten dat hij veel leert bij Dinkra. ,,Ik werk hier vanaf patroon. Dat deed ik niet in Eritrea. Daar ging ik iemand opmeten en meteen de kleding maken. Uiteindelijk wil ik designer worden.''

Hij voelde zich al snel thuis bij het modehuis van de zussen Debora en Anita. Omdat de onderneemsters ook maatschappelijk iets willen betekenen, boden ze Saïd een werkervaringsplaats aan. ,,Het is een heel blij mannetje, waar wij zelf ook blij van worden'', zegt Debora. De opbrengst van de fandag gaat deels naar het project Bekend maakt bemind van Vluchtelingenwerk.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda