Hoe Mark Rutte in Amsterdam de Stolwijkse Polderkeuken kon proeven
Frank Streefland van het Stolwijkse restaurant De Nieuwe Polderkeuken kent z’n pappenheimers wel. Maar hij moest onlangs even twee keer kijken, want niemand minder dan Mark Rutte zat bij zijn vrienden in Amsterdam aan tafel klaar om de gerechten van Streefland te verorberen.
Delen per e-mail
Wist je dat Mark Rutte klaar zat om je eten te proeven?
,,Ja, dat wist ik van tevoren. Ik vertel niet bij wie hij ging dineren, maar die gasten kennen we ook uit ons restaurant. Ze hadden een diner met z’n vieren op 1,5 meter. Meer kan ik er ook niet over zeggen. Het was niet Jort Kelder.’’
Heb je de premier nog gesproken?
,,Nee, want ze waren al met z’n vieren, dus het huis was vol. We hebben het diner afgeleverd als een kant-en-klaar bouwpakket als voorbereid diner.’’
Wat heb je hem te eten gegeven?
,,Een terrine van zalm, een tussengerecht van flespompoen en eendenlever. Een hertenrugfilet als hoofdgerecht met pistache/pastinaakcrême en seizoensgroente. Daarna kreeg hij wat streekkazen uit het Groene Hart met brioche en appelstroop en een dessert van een biologische peer met structuren van chocolade, kaneel en blauwe bes.’’
En dat alles uit de magnetron?
,,Ik lever het in speciale bakjes voor oven of magnetron. Wij garen alles voor, binnen tien minuten heb je een hoogwaardig diner op tafel staan, ideaal voor de kerst toch? Kijk, mensen gaan nu thuis lopen experimenteren, maar zo heb je snel een hoogwaardig diner en je kunt net doen of je het zelf gemaakt hebt.’’
Heb je al een Michelinster?
,,Nee, die Michelin kan op de een of andere manier nooit Stolwijk vinden. Ik zal eens een navigatiesysteempje opsturen naar België zodat ze weten wanneer ze moeten afslaan.’’
Kook je vaker voor bekende Nederlanders?
,,Ja hoor. Maar het maakt mij niet uit wie er zit: een gast is een gast. Overigens Tim Coronel uit Alphen was hier onlangs nog om een filmpje op te nemen. Hij hielp bij het promoten van een kerstdiner dat directeuren kunnen koken voor hun medewerkers.’’
🥄 Nu de horeca dicht is...
Lees hier onze recensies over restaurants in onze regio die thuisbezorgen!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
groene hart vandaag Gemist? Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag 15 januari
Ben je er niet aan toegekomen om al het nieuws uit het Groene Hart en omstreken vandaag te volgen? Dit zijn de belangrijkste nieuwsverhalen van vrijdag 15 januari. -
Vrachtwagen uren vast in berm in Reeuwijk
Aan de Reewal in Reeuwijk staat al minstens drie uur een vrachtwagen vast in de berm. -
PREMIUM
Het gaat vriezen! Kan er straks geschaatst worden in het Groene Hart?
-
‘Sluit Brugweg in Waddinxveen af voor doorgaand verkeer’
De bewoners van de Brugweg in Waddinxveen zien in de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg voor Reeuwijk-Dorp ‘een historische kans’ om doorgaand autoverkeer op de smalle polderweg bij de hefbrug met 160 woningen en een aantal bedrijven voor altijd te weren. -
PREMIUM
Nel (68) schildert overleden huisdieren tot leven: ‘Zelfs stoere kerels pinken soms een traantje weg’
-
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt.
In samenwerking met indebuurt Gouda