Volledig scherm
Het Gouweplein in Waddinxveen. © Martin Sharrott Fotografie

Honderd huizen extra bij Gouweplein in Waddinxveen

Tegenover het Gouweplein in Waddinxveen, waar boven de winkels al 259 woningen zijn, komen nog eens honderd huizen extra. Daarvan is 30 procent sociale huur, 50 procent middelduur en 20 procent dure koopwoningen.

"Het worden geen traditionele rijtjeshuizen", zegt wethouder Gezina Atzema (VVD). Een complex van drie tot vier lagen ligt meer voor de hand.

Wonen in winkelhart

De huizen vormen een aanvulling op de uitbreiding in het winkelhart met 131 woningen, waarover begin dit jaar met ontwikkelaar ASR al nieuwe afspraken zijn gemaakt. De honderd extra woningen komen in een parkachtige sfeer aan de andere kant van de Oude Dreef, op gepaste afstand van de spoorlijn Gouda-Alphen.

Van de eerder afgesproken uitbreiding met 131 woningen op het Gouweplein worden er 23 aan het Spoorpad gebouwd en maximaal 108 aan de zuidkant van het winkelhart, waar eerst 64 appartementen waren gedacht.

Campusgebied flink aangepakt

Het nieuwe campusgebied tussen het Gouweplein, de spoorlijn, de Kanaaldijk en de Prinses Máximatunnel gaat tussen 2020 en 2022 voor een groot deel op de schop. Voor het Coenecoop College, met 1000 tot 1200 leerlingen, wordt er een nieuwe school gebouwd. De oude sporthal 'de Dreef' wordt opgeknapt, omgebouwd tot gymzalen of gesloopt. "Nieuwbouw is het minst realistisch", aldus b en w.

Naast De Gouwe Smash bouwt het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw Gouwe- en Rijnstreek (SPB) een Bouwacademie voor 250 jonge bouwvakkers. Het stoomgemaal Van der Breggen wordt vanwege de cultuurhistorische waarde gespaard. De twee bijbehorende dienstwoningen worden gesloopt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda