Gouda,
Ton Vergeer van BarBier, Nachtburgemeester Malou Dusseldorp en Sandra van Herk willen eind september, het liefst met veel horeca, geld inzamelen voor Moria.
Volledig scherm
PREMIUM
Gouda, Ton Vergeer van BarBier, Nachtburgemeester Malou Dusseldorp en Sandra van Herk willen eind september, het liefst met veel horeca, geld inzamelen voor Moria. © Sandra Zeilstra

Horeca Gouda komt in actie voor door brand getroffen vluchtelingen: ‘Hartverscheurend wat daar gebeurt’

,,Als we ons druk kunnen maken over 1,5 meter afstand in de supermarkt, moeten we dat zeker kunnen over kinderen die op straat moeten slapen.’’ De Goudse nachtburgemeester Malou Dusseldorp, horecaman Ton Vergeer en Sandra van Herk willen via bier- en wijnproeverijen en benefietdiners geld ophalen voor mensen in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

 1. Het moederhart van Veronique (52) brak, dus zamelt ze honderden slaapzakken in voor vluchtelingen
  Play
  PREMIUM
  video

  Het moederhart van Veronique (52) brak, dus zamelt ze honderden slaapzak­ken in voor vluchtelin­gen

  Het moederhart van Veronique Prins (52, twee kinderen van in de twintig) uit Moordrecht brak toen ze de ellende zag op Lesbos, waar vluchtelingenkamp Moria afbrandde en kinderen op straat slapen. ,,Mensen met stropdassen zeggen: ‘Hadden ze maar thuis moeten blijven’. Maar daarmee zijn ze niet geholpen.” Dus zamelt ze slaapzakken in. Stilletjes aan hoopt Prins er donderdag duizend te hebben.

In samenwerking met indebuurt Gouda

 1. Nabestaande Annemieke doet verhaal in nieuwe ALS-campagne
  Play

  Nabestaan­de Annemieke doet verhaal in nieuwe ALS-campagne

 2. Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'
  Play

  Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'