Volledig scherm
Het pand aan de Westhaven 46 toen er nog krakers woonden. © Pim Mul

Hotel Mirage krijgt minikamers: eigenaar wil slaapcabines bouwen

Op de begane grond van voormalig hotel Mirage aan de Westhaven 46 worden binnenkort geautomatiseerde slaapcabines voor toeristen gebouwd. Dat zegt woordvoerder Manto Ledeboer namens de eigenaar van het pand. Zo overnachten kan nog nergens anders in Gouda.

,,De foyer van het voormalig hotel bouwen we om tot hele kleine hotelkamers of slaapcabines”, zegt Ledeboer. ,,Eenmaal binnen, gaat alles automatisch. Gasten kunnen na boeking via een polsbandje hun cabine openen. Ook consumpties worden betaald met het bandje. De bedragen worden afgeschreven van de creditcard en inchecken kan via een zuil die het paspoort scant. Er komen gedeelde badkamers.” 

Het idee is gebaseerd op hotel Cityhub in Rotterdam dat beschikt over 126 L-vormige slaapkamers die in elkaar passen. Ze doen denken aan Japanse slaapcabines. Net groot genoeg voor een bed, omkleden en het stallen van bagage. ,,We denken zelf aan een iets luxere versie”, zegt Ledeboer die op bezoek ging in Rotterdam om te bekijken hoe Cityhub eruit ziet. ,,Dat betekent vijftig centimeter extra ruimte zodat gasten vanaf de zijkant het bed in kunnen. Ook is er dan ruimte voor een wastafel.” 

Rotte kies

Volledig scherm
CityHub Rotterdam in de Witte de Withstraat © Taufiq Hosen

Op de tweede verdieping van het hotel aan de Westhaven blijft alles bij het oude. Ledeboer: ,,Daar zijn negen kamers.” Het plan voor de cabines werd ‘uit nood geboren’. ,,Het runnen van een klein hotel is niet rendabel. Met de cabines erbij, hopen wij toch te kunnen draaien. Ook voldoen we zo aan de vraag van Gouda om meer hotelkamers.”

Westhaven 46 stond in de buurt bekend als een ‘rotte kies’. Hotel Mirage opende in 2004, maar stond sinds 2010 leeg. De huidige eigenaresse,  Von Boné,  kocht het pand in 2011 als investering. De medicus, die verder op de achtergrond wil blijven, wilde het pand verbouwen tot hateenheden. Dit zijn zelfstandige woonruimten voor kleine huishoudens die hun voordeur delen.

Het pand werd gekraakt, de rechter kwam er aan te pas om het te ontruimen. Plannen om het hotel te verkopen zijn van de baan. Donderdag is met Gouda gesproken. ,,We bestuderen de plannen”, aldus een zegsvrouw.

Volledig scherm
CityHub Rotterdam in de Witte de Withstraat © Taufiq Hosen

In samenwerking met indebuurt Gouda