Volledig scherm
Postkantoor Kerkweg Oost. © ADGH

Huis minder waard door nieuwbouw in Waddinxveen:
schadevergoeding voor omwonenden

WADDINXVEEN | Voor de herbouw op de locatie van het oude postkantoor aan de Kerkweg-Oost in Waddinxveen heeft de projectontwikkelaar al 25.400 euro aan schadevergoeding moeten uitkeren.

Daar komt de rente en 500 euro procedurekosten van elke bezwaarmaker nog bij, zo blijkt uit stukken die b en w openbaar hebben gemaakt.

Het geld, tweemaal 4.000 euro en eenmaal 9.400 euro, krijgen drie omwonenden aan de Kanaalstraat omdat de bouw van 24 zorgappartementen voor jongvolwassenen hun huis minder waard maakt. De gemeente is het daar, na extern ingewonnen advies hierover, mee eens.

Voor nieuwbouw op de plek van het na een brand in 2016 gesloopte postkantoor worden als sinds 2013 plannen gemaakt. Zestien alternatieve locaties vielen af wegens praktische redenen en de vrees voor jarenlange vertraging.

Nadat de raad in 2017 had besloten dat de bouwmassa tot wat strikt noodzakelijk is moest worden teruggebracht gaf de Raad van State een jaar later groen licht door protesten van omwonenden af te wijzen.

De zorgappartementen zullen worden gerealiseerd door ontwikkelaar en grondeigenaar Zorgvastgoed Waddinxveen en zijn bedoeld voor cliënten van de Stichting Ouderinitiatief Atos en zorginstelling ASVZ.

In samenwerking met indebuurt Gouda