Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

In Waddinxveen aangehouden Franse drugsrunners veroordeeld

Twee in Waddinxveen aangehouden Franse drugsrunners (29 en 48) zijn door de Haagse rechtbank tot celstraffen van respectievelijk 10 en 11 maanden veroordeeld wegens cocaïne- en heroïnebezit.

Achtereenvolgende politieagenten zagen op 11 oktober hoe een plastic zak uit de grijze Audi van het tweetal naar buiten werd gegooid op de A12. Er bleek een ons cocaïne en twee kilo heroïne in te zitten. Dat gebeurde nadat de politie de Audi eerst had gemaand achter hen aan te rijden naar een tankstation.

In eerste instantie volgde de Audi de politie ook. Maar nadat het plastic zakje met drugs naar buiten was gegooid, vluchtte de Audi weer de snelweg op waar de politie hen uiteindelijk klemreed tegen de vangrails.

Familiebezoek

De straatwaarde van de uit de auto geworpen drugs bedroeg 65.000 euro. De Fransen ontkenden. Ze zeiden slechts op familiebezoek of vakantie te zijn geweest. Maar de rechtbank legde de ontkenningen naast zich neer. Er was tot veertien maanden cel geëist tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda