Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Inspectie tikt Schrikker Stichting op vingers: dossiers 100 kinderen Midden-Holland opnieuw bekeken

Dossiers van honderd kinderen uit Midden-Holland, waarvan 34 uit Gouda, die onder de hoede vallen van de William Schrikker Stichting worden gecontroleerd om te kijken of ze compleet zijn.

De stichting houdt zich bezig met jeugdbescherming en jeugdreclassering, maar heeft een aanwijzing gehad van  de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Dit naar aanleiding van een incident in Breda, vorig jaar. Daar bleek een dossier niet op orde. De Inspectie heeft al verbeteringen geconstateerd, maar vindt ze nog afdoende.

Veiligheid in kaart

Van alle 0 tot 4 jarigen met een jeugdbeschermingsmaatregel moet nu  binnen drie maanden een volledig en actueel beeld zij van de opvoedsituatie en de veiligheid van de jeugdige. Voor oudere kinderen geldt een termijn van zes maanden. Lukt dat niet, dan kan een last onder dwangsom, een boete, volgen.

De Raad van Bestuur reageert op de website. ‘’In wat de inspectie nu middels de aanwijzing oplegt, kunnen wij ons vinden. Wij gaan er langs de lijnen van deze aanwijzing voor zorgen, dat de veiligheid van ieder kind dat aan onze zorg is toevertrouwd blijvend gewaarborgd is. Zicht en regie op veiligheid worden van ons verwacht en wij zullen aantonen dat dat bij ons in goede handen is.‘’

In samenwerking met indebuurt Gouda