Toezichthouders Rico van den Broek en Sandra van Zanten in gesprek met burgemeester Pieter Verhoeve op de Goudse warenmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Toezichthouders Rico van den Broek en Sandra van Zanten in gesprek met burgemeester Pieter Verhoeve op de Goudse warenmarkt. © Pim Mul

Inwoners Gouda houden zich goed aan coronaregels

VideoAfstand houden? de toezichthouders in de Goudse binnenstad hebben er zaterdag een makkie aan. ,,Je ziet wel dat mensen denken dat nu het rustig is, ze wel mogen fietsen op de Kleiweg.’’

De coronamaatregelen zijn vrijdag aangescherpt en de boodschap is goed overgekomen merken Rico van den Broek en Sandra van Zanten tijdens hun rondgang door de winkelstraten en op de warenmarkt. Zelfs als de twee, herkenbaar aan hun blauwe uniform, niet in beeld zijn, gedragen de bezoekers in de zonovergoten Goudse binnenstad zich voorbeeldig. ,,Je ziet het dat mensen de goede afstand houden. We hoeven er eigenlijk niemand op aan te spreken’’, zegt Van den Broek.

  1. Petitie voor behoud van Abrona al 2000 keer getekend: ‘Het restaurant heeft een warme plek in onze harten’

    Petitie voor behoud van Abrona al 2000 keer getekend: ‘Het restaurant heeft een warme plek in onze harten’

    De online petitie Behoud Abrona is al meer dan tweeduizend keer ondertekend. ,,Niet eerder riep een omstreden beslissing binnen Oudewater zulk massaal protest op. Het hotel-restaurant en de medewerkers hebben onmiskenbaar een warme plek in de harten van veel inwoners van Oudewater en van velen daarbuiten’’, zeggen Wim Knol, Jaap Six en Gerrit van Leeuwen van het comité Behoud Arbona.

In samenwerking met indebuurt Gouda