Volledig scherm
Demonstratie van de gft-container. © Cyclus

Inwoners krijgen uitleg nieuwe gft-container

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft samen met Cyclus als proef bij de Poelruit en Kaarde 2 in Reeuwijk een nieuwe gft-container neergezet. Deze is met de afvalpas te openen en heeft een gebruiksvriendelijke inwerp-opening met een klep.

De vorige bak had een trommelvormige inwerp-opening die onhandig in het gebruik bleek. Bovendien zat hij vaak overvol. De nieuwe moet die problemen oplossen. ,,Er komt op korte termijn nog een tweede container bij te staan", zegt beleidsadviseur Peter van der Burg. ,,Tijdens de demonstratie hebben we uitgelegd hoe de container werkt en dat je niet hoeft te betalen per keer dat je gft aanbiedt. Bewust afval scheiden is belangrijk en we doen er alles aan dit zo handig mogelijk te organiseren voor inwoners."

Gisteren bezochten al zo'n vijftig inwoners van de Poelruit en Kaarde 2 de locatie. Over een maand gaat de gemeente met de inwoners in gesprek over hun ervaringen met de container. Als die positief zijn, overweegt de gemeente ook op elders zulke containers neer te zetten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda