Volledig scherm
Jan Verbeek © Frank de Roo

Jan Verbeek wordt dorpswethouder in Zevenhuizen

Jan Verbeek uit Nieuwerkerk aan den IJssel wordt dorpswethouder voor Zevenhuizen en Oud Verlaat. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in Zuidplas besloten.

In Zuidplas bestaat sinds het aantreden van het vorige college in 2014 het fenomeen van dorpswethouders. Het is één van de maatregelen om de kloof tussen bestuurders en inwoners te verkleinen. Iedere wethouder krijgt een dorpskern toegewezen die hij of zij onder zijn of haar hoede neemt. De dorpswethouders vervullen een representatieve maar ook signalerende rol naast hun afzonderlijke portefeuilles.

Aanspreekpunt

Ze zijn aanspreekpunt voor het dorp over leefomgeving en welzijn. Ze verzorgen daarvoor spreekuren op openbare plaatsen in het betreffende dorp. Ook verzorgen de dorpswethouders bijvoorbeeld de toespraken tijdens dodenherdenking in de verschillende dorpen.

De dorpswethouder van Moerkapelle wordt Jan Hordijk. Jan Willem Schuurman neemt het dorpswethouderschap van Moordrecht op zich en Daan de Haas mag z'n dorpswethouderschap in Nieuwerkerk aan den IJssel voortzetten.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda