Volledig scherm
PREMIUM
Jaouad Essanoussi sluit zondag weer aan bij de wedstrijdselectie van ONA. © Orange Pictures

Jaouad Essanoussi (ONA) na anderhalf jaar klaar voor rentree

RegiosportGeruime tijd kon Jaouad Essanoussi niet voetballen voor tweedeklasser ONA en de Amsterdamse zaalvoetbalclub ASV Lebo. Na anderhalf jaar afwezigheid maakt hij zondag tegen ESTO zijn rentree namens de Gouwenaars. ,,Ik ben blij dat deze vervelende periode nu voorbij is."

Quote

Ik voetbalde altijd veel op kracht en explosivi­teit. Soms leek het wel meer op rugby

Jaouad Essanoussi

Maar liefst anderhalf jaar kwam Jaouad Essanoussi niet in actie. Begin dit jaar mocht hij na een schorsing van acht maanden weer in actie komen, maar de 27-jarige Gouwenaar ging te enthousiast van start en liep een flinke scheur in zijn bovenbeen op. Het resultaat was dat hij nog eens zo'n lange periode moest toekijken. Inmiddels speelde hij weer een paar minuten mee bij ASV Lebo, dat uitkomt in de eredivisie zaalvoetbal. Zondag zit hij weer bij de wedstrijdselectie van tweedeklasser ONA voor de streekderby tegen ESTO.

Een ruzie met een teamgenoot van de Goudse zaalvoetbalclub Watergras, tijdens een wedstrijd tegen 't Knooppunt was de aanleiding van de schorsing voor Essanoussi. De scheidsrechter verklaarde dat er was getrapt en geslagen, iets dat de twee andere scheidsrechters die de wedstrijd leidden hebben tegengesproken. Dit leverde Essanoussi een schorsing van een half jaar op. Na een beroepszaak werd dit teruggebracht tot zes wedstrijden in de zaal, maar uiteindelijk werd hij na nog een beroepszaak voor acht maanden geschorst.

In samenwerking met indebuurt Gouda