Jeanine Frenk is naast haar werk als fysiotherapeute een plantenasiel in de Krugerlaan begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeanine Frenk is naast haar werk als fysiotherapeute een plantenasiel in de Krugerlaan begonnen. © Sandra Zeilstra

Jeanine (26) opent plantenasiel in Gouda en stekt haar eigen groen: ‘Als een moeder zo blij als het is gelukt’

Groene vingers‘Wie heeft er plek voor mijn baby- en peuterpannenkoekplanten’ en ‘Help, ik heb een monstera, maar die blijkt giftig voor de kat: wie wil ruilen’. Zomaar wat oproepjes op Facebookpagina’s voor groenliefhebbers. Want planten ruilen en stekken is hot. Dat weet ook fysiotherapeut Jeanine Frenk (26). Zij opende deze week het eerste plantenasiel van Gouda. 

Recyclen, iets doen voor het milieu en delen met anderen. Dat is waarom Jeanine afgelopen week besloot om officieel te beginnen. Het asiel heeft onderdak gekregen op haar werk, bij gezondheidscentrum Calendula aan de Krugerlaan. ,,We krijgen vaak planten van cliënten”, zegt Jeanine. 

,,Soms doet een plant het niet goed bij iemand thuis of kan diegene de plant niet meer hebben vanwege de gezondheid. Deze week heb ik onze kast met planten voor het eerst buitengezet en binnen een uur waren er veertien opgehaald.” 

En ze hoopt op meer. ,,Want waarom zou je een plantje weggooien, als je er iemand anders blij mee kan maken? Dan is weggeven eigenlijk beter.” Wie nog groen zoekt, of zich juist geen raad weet met een huiskamergewas dat maar niet wil groeien, kan daarom vanaf nu elke maandag, woensdag en donderdag bij Calendula terecht. 

In samenwerking met indebuurt Gouda