Volledig scherm
Johan van der Wilt en zijn echtgenote Dini achter de bar van café Gouwezicht © Peter Franken

Johan van der Wilt is het gezicht van Café Gouwezicht

EN NU IK!Johan van der Wilt (62) had een boomverzorgingsbedrijf voordat hij samen met zijn echtgenote Dini (70) bijna drie jaar geleden café Gouwezicht in het centrum van Boskoop overnam. 

,,Ik was 36 jaar eigen baas. Ik klom in bomen om ze te snoeien. In weer en wind. Dat is slopend. Ik kreeg pijn in mijn knie, nek en rug. Bovendien raakten we een grote opdrachtgever kwijt. Ik ben er toen mee gestopt. Ik heb het bedrijf nog wel. Mijn vaste klanten probeer ik te houden. Ik besteed het werk nu uit. Ik huur nu mijn zoon Tim en andere zzp'ers in. Ik verzorg nog wel de acquisitie.''

Nieuwsgierigheid

Quote

De gasten komen voor Johan. Ze komen met alle problemen bij hem.

Dini van der Wilt

Via zijn zoon kwam hij bij café Gouwezicht terecht, dat toen te koop stond. ,,Tim zei tegen mij dat ik die kroeg moest kopen. Ik zei: 'Dat doe ik niet'." Uit nieuwsgierigheid ging Johan toch een paar keer kijken. De sfeer en de gezelligheid die hij in het kleine café aantrof, gaven uiteindelijk de doorslag. Johan nam de kroeg over van Chris Verkleij, die jaren geleden landelijk bekendheid kreeg, omdat hij met zijn 21 jaar tot jongste kroegbaas van ons land werd gekroond.

Zijn nieuwe baan is Johan op het lijf geschreven, vertelt zijn echtgenote Dini. Zij runde 35 jaar geleden koffiehuis Boskoops Roem en was tot vijf jaar geleden eigenaar van broodjeszaak de Goudsche Bagel in Gouda. ,,Johan is een sociaal mens en nooit chagrijnig.'' Johan: ,,Het heeft geen zin om te treuren en te zeiken.'' Dini: ,,De gasten komen voor Johan. Hij is het gezicht van Gouwezicht. Ze komen met alle problemen bij hem. Vooral na middernacht kan het gebeuren dat hij uren met zijn gasten aan het praten is.''

Dini moet dan ook niet raar opkijken als haar man 's ochtends pas om 08.00 uur thuiskomt. Johan: ,,Dit is eigenlijk een nachtkroeg. Je kun het ook wel zien als een huiskamer. Na middernacht worden hier vaak spelletjes gespeeld: klaverjassen, dobbelen, darten en het oud-Hollandse spijkerslaan. En dan kan het heel laat worden. Maar daar zit Johan niet mee. Het liefst speelt hij alle spelletjes zelf mee.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda