Volledig scherm
De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis Op Moer. © Peter Varkevisser

Jongeren willen zeecontainer als hangplek in Moerkapelle

Zeven jongeren in Moerkapelle willen graag een eigen plek in het dorp waar ze kunnen samenkomen zonder overlast te veroorzaken. Ze denken zelf aan een zeecontainer op het industrieterrein.

Quote

Hierdoor veroorza­ken wij de nodige overlast in de buurten en wordt de politie gewaar­schuwd

Open brief jongeren

De zeven verzamelen handtekeningen als steun voor het plan. Ze hebben daarnaast inwoners van Moerkapelle in een open brief uitgenodigd voor een bijeenkomst donderdag in dorpshuis Op Moer (20.00 uur) om hun idee toe te lichten en vragen te beantwoorden. De groep werkt voor haar plan samen met de politie en welzijnswerk, die ook op de bijeenkomst aanwezig zal zijn.

"Zoals bekend zijn wij vaak op bekende plaatsen in het dorp en hangen gezamenlijk wat rond. Hierdoor veroorzaken wij de nodige overlast in de buurten en wordt de politie gewaarschuwd'', erkennen de zeven in hun brief. "Wij zijn in gesprek gegaan met de wijkagenten van Moerkapelle, een politieagent van de landelijke eenheid en Luug Smit van Welzijn Zuidplas.''

De jongeren denken dat het neerzetten van een zeecontainer op het industrieterrein een einde maakt aan overlast voor inwoners. 
In het verleden deden andere jongeren soortgelijke pogingen om te komen tot een eigen honk of plek na overlastproblemen in woonwijken. Dat lukte toen niet.

In samenwerking met indebuurt Gouda