Volledig scherm
Joris Linssen. (Archieffoto). © ANP

Joris Linssen, Vincent Bijlo en Tommy Wieringa naar Cultuurhuys De Kroon

Joris Linssen komt als muzikant, Vincent Bijlo als cabaretier en Tommy Wieringa leest voor. Met het vierde seizoen breidt Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen de programmering opnieuw verder uit.

Van de start van het nieuwe seizoen op zaterdag 23 september wordt samen met de bibliotheek De Groene Venen en Stichting Vonk voor kunst en cultuur een Haags feestje gemaakt. Zowel het Rabo Theater als de foyer worden dan omgetoverd in De Bierbar van Sevilla, bevolkt door de Haagse flamingogroep Règâhs en het trio The Weepers met authentieke blues, jaren 50 rock&roll en een vleugje country en jazz.

Cabaret 

Op het programma staan in totaal twintig muziekavonden en tien cabaretvoorstellingen. Tot de muzikanten die optreden behoren bijvoorbeeld Iris Kroes, Amazing Stroopwafels, Joris Linssen en René van Kooten. De cabaretiers Sjaak Bral en Vincent Bijlo - tevens columnisten bij het AD - komen naar Waddinxveen met hun oudejaarsconference 2017.

,,Veel nieuwe, vaak ook meer bekende artiesten en voorstellingen'', vat voorzitter Hans Spruitenburg samen. ,,We hebben meer muziek en natuurlijk kindertheater en films. Zo proberen we alle leeftijdsgroepen iets te bieden op cultureel gebied.'' Voor de kinderen worden er vier theaterproducties op de planken gebracht.

Voor de schrijversavonden van bibliotheek De Groene Venen komen Jan en Sanne Terlouw en Tommy Wieringa langs.

In samenwerking met indebuurt Gouda