Rob Rosbergen bij molen Windlust op de steiger in Nieuwerkerk. Vanaf deze plek moet een aantal boten van alle dorpen uit Zuidplas gaan varen over het kanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Rosbergen bij molen Windlust op de steiger in Nieuwerkerk. Vanaf deze plek moet een aantal boten van alle dorpen uit Zuidplas gaan varen over het kanaal. © Frank de Roo

Jubileum Zuidplas is goed voor wel twintig feestjes: van schaken tot Skate 4-Daagse

Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat de fusiegemeente Zuidplas werd gevormd. Met een scala aan activiteiten en evenementen wordt daar dit jaar bij stilgestaan.

De gemeente deed vorig jaar een oproep aan inwoners met initiatieven te komen om het jubileum van één decennium Zuidplas te vieren. Geen al te grootschalige activiteiten, maar wel activiteiten die de dorpen verbinden en open staan voor alle inwoners. Er kwamen 25 voorstellen binnen uit de Zuidplasdorpen. Twintig daarvan werden gehonoreerd met een gemeentelijke bijdrage zodat ze kunnen doorgaan. Deze week maakte de gemeente de kalender voor het eerste halfjaar van ‘jubileumfeestjes’ bekend. Dat varieert van een winterwandeling tot een schaaktoernooi, van een Fun Run Marathon door de dorpen tot een expositie over 10 jaar Zuidplas.

In samenwerking met indebuurt Gouda