Volledig scherm
PREMIUM
Jure (13) en Lola (14) Jurakic, pianist en celliste. © Marlies Wessels

Jure en Lola vinden popmuziek veel te oppervlakkig

Het leven van Jure (13) en Lola Jurakic (14) uit Gouda ziet er anders uit dan dat van een gemiddelde tiener. Stappen is er voor hen niet bij. Popmuziek zul je bij hen niet horen. ,,Veel te oppervlakkig'', vindt Lola. Sporten - atletiek - doen broer en zus omdat hun vader Antonio Jurakic hierop aandringt.

Quote

We hebben wel eens verschil in interpreta­tie. Ik heb altijd gelijk

Lola Jurakic

Hun leven staat in het teken van de klassieke muziek. Jure is een begaafde pianist die al een paar prijzen in de wacht heeft gesleept. De meest recente afgelopen weekend: de Bunschoten Jonger Talent Prijs 2019. Zijn 1,5 jaar oudere zus Lola speelt cello. Zij is eveneens talentvol en veelbelovend. Ze won vorig jaar onder meer het Prinses Christina Concours Rotterdam.

Broer en zus zitten op de school voor jonge talenten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als ze die hebben afgerond, lonkt het conservatorium en daarna, hopen ze, een glansrijke, internationale carrière.

Voor de ouders, Kroatische vader en Colombiaanse moeder, was het een verrassing dat hun twee kinderen zoveel aanleg en passie voor klassieke muziek hebben. Vader Antonio geeft biologieles op een school in Rotterdam, moeder Sandra Pantoja Erazo is klarinettiste.

In samenwerking met indebuurt Gouda