Volledig scherm
Winnaar Jürgen Palsgraaf maakt de lekkerste cheeseburger. © Sandra Zeilstra

Jürgen Palsgraaf maakt de lekkerste cheeseburger

Gouwenaar Jürgen Palsgraaf maakt uiteindelijk de allerlekkerste cheeseburgers. Dat bleek dit weekend op de Markt in Gouda. Hij won het nationaal kampioenschap cheeseburger bakken tijdens SensationKaas.

De strenge jury, onder leiding van Toby Tredgett van Chef's Unilimited, lette vooral op de ingrediënten, de vorm en de smaak. Jürgen Palsgraaf, Mels Schrijvers van Zenden en Gertjan Zwijnenburg bereikten de finale. ,,De concurrenten waren erg goed, moet ik zeggen. Zeker de finalisten hadden goede producten'', zegt Palsgraaf die als ict'er werkzaam is. Een naam voor zijn burger heeft hij ook al: de This is iT-burger."

,,Ik heb geheime ingrediënten meegenomen. Ik wil alleen kwijt dat ik een Amerikaans recept voor een bbq-saus heb gebruikt.'' Verder is het een kwestie van goed bakken en niet te lang laten garen. De burger moet nog iets smeuïgs houden, zegt hij. ,,Ik heb zo veel mogelijk kwaliteitsproducten uit de streek gebruikt. Black angus-vlees van slager Cor van Sprang en een fantastische kaas van Leo Versluis uit Haastrecht.''

Hobby
Jürgen Palsgraaf weet nog niet wat hij met z'n pas verworven eretitel gaat doen. Bakken en bbq'en zijn voor de Gouwenaar een hobby. Voor familie en vrienden een smakelijke burgerbakken of lekker bbq'en is zijn passie. ,,Misschien ga ik me volgende keer wel inschrijven voor het televisieprogramma Grill Masters. Eigenlijk heb ik verder niets met die kookprogramma's. Bbq'en vind ik wel mooi.''

In samenwerking met indebuurt Gouda