20 december 2019 is de eerste Goudse Santa Run.
Volledig scherm
20 december 2019 is de eerste Goudse Santa Run. © Sandra Zeilstra

Kerstmannen nemen op snikhete zomerdag vast voorproefje op Goudse Santa Run

Het was een bijzonder gezicht, vanavond op de Goudse Markt. Op een snikhete zomerdag verwacht je immers geen kerstmannen en kerstvrouwen. 

Leden van de Goudse rotary en Junior Chamber International hadden zich op verzoek van deze krant verkleed, omdat zij de eerste Santa Run van Gouda organiseren. Dit evenement wordt vrijdag 20 december gehouden in de binnenstad. Het is dan de bedoeling dat zoveel mogelijk kerstmannen en kerstvrouwen door de Goudse straten rennen. 

Ze zamelen daarmee geld in voor de gehandicaptensport. De route van ongeveer 3 kilometer voert onder meer over de Kleiwegstraat, de Lage Gouwe, de Spieringstraat, de Lange Tiendeweg en Achter de Waag. Vertrek (om 19.00 uur) en aankomst zijn op de Markt. Het evenement wordt aangekleed met muziek en koek-en-zopie.
Van de opbrengst van de Rotary Santa Run wordt een lift voor De Goudse Manege aangeschaft waarmee gehandicapten op de rug van een paard kunnen worden getild. Een ander deel van het geld is mogelijk bestemd voor een zwemlift voor de Invaliden Sport Vereniging (ISV).

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda