Volledig scherm
Khalid T.

Khalid T. sprak via sekssite af met 13-jarig slachtoffer

De van ontucht verdachte Khalid T. legde via een sekssite contact met zijn 13-jarige slachtoffer. Dat stelde het OM vandaag over het 32-jarige raadslid. De rechtbank besloot zijn voorarrest te verlengen.

Het meisje zou zelf een advertentie hebben gezet op sexjobs.nl, waarbij ze zich volgens T.'s advocaat Shirley Splinter voordeed als ontwikkelde vrouw van 21 jaar. Door haar cupmaat F en intelligente voorkomen leek ze volgens T. ouder dan ze is.

Grooming
het door pedofielen actief benaderen van minderjarigen, bijvoorbeeld via internet, met als doel seksueel contact

De 13-jarige, die morgen als getuige wordt gehoord, zou met nog vijftien andere mannen afspraken hebben gehad. Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek daarnaar, maar heeft vooralsnog geen bewijzen. Ook was het meisje volgens Splinter als 11-jarige betrokken bij een grooming-zaak.

Dat alles werd vandaag duidelijk bij een tussentijdse behandeling in de zaak tegen T. De 32-jarige was sinds februari 2015 directeur van de islamitische basisschool An Noer uit Alphen en destijds ook raadslid voor de PvdA in zijn woonplaats Gouda. T. zit sinds afgelopen september vast en hij blijft vastzitten, bepaalde de Haagse rechtbank.

T. wil geen inzicht geven in zijn psyche en weigert mee te werken aan onderzoek van de reclassering. T. was vandaag niet aanwezig. ,,Zijn grote angst is dat zijn medegedetineerden via een rechtbanktekening erachter komen hij verdachte is in een ontuchtzaak", zegt Splinter.

De beschuldiging luidt dat er op een Goudse hotelkamer op 15 augustus over en weer orale seks plaatsvond en ook volledige gemeenschap. T. ontkent in alle toonaarden. Hij was via de site juist op zoek naar een vaste relatie, en helemaal niet uit op seks, stelt Splinter. Chatgesprekken op zijn telefoon zouden dat uitwijzen. Zijn toestel is echter niet te openen doordat T. in alle commotie na zijn arrestatie per abuis te vaak de verkeerde pincode opgaf.

Die zoektocht puur naar een lange relatie op een sekssite, neemt officier van justitie Chantal de Ceuninck-Willems ‘met een korreltje zout’ T. ging volgens haar met meerdere vrouwen chatgesprekken aan. Niet om een 'lieflijke relatie’ op te bouwen, maar zodat hij uiteindelijk geen condoom hoefde te dragen. Ook bij de 13-jarige zou T. geen condoom hebben gebruikt, en was het hem volgens het Openbaar Ministerie te doen om de seks. De volgende dag kocht zij daarom een morning-afterpil.

Littekens

In de McDonald’s sprak T. volgens Splinter over de maagverkleining die hij onderging. Daarom zou het meisje weten van de littekens op zijn buik. Daarna zou hij haar bij een hotel hebben afgezet, omdat zij thuis in Vlaardingen niet terecht kon. Na tien minuten zou T. met zijn auto zijn weggereden. Camerabeelden en telefoongegevens wijzen volgens het OM anders uit.

,,Alleen over de gemeenschap is getuige niet-tegenstrijdig in haar verklaring. Voor de rest legde zij tegenstrijdige verklaringen af over de ontmoeting zoals die plaats had”, zegt Splinter. ,,Zelfs haar eigen moeder weet niet meer wie ze moet geloven.” Cruciaal wordt de uitslag van forensisch onderzoek, stelt zij. Dat moet uitwijzen of er gemeenschap is geweest. De uitslag daarvan wordt binnen enkele weken verwacht.

De moeder van het meisje meldde zich bij de politie. Het OM besloot vervolgens zelf – zonder aangifte - om tot vervolging over te gaan. ,,Het gaat om een zeer ernstig en verregaand vergrijp met een jong meisje, dat in paniek is geweest”, aldus justitie.    

In samenwerking met indebuurt Gouda