Volledig scherm
Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard/ter illustratie © Archieffoto Stephan Tellier

Kleine voldoende voor Krimpenerwaard: redelijk tevreden over hulp door gemeente

Inwoners van Krimpenerwaard zijn redelijk tevreden over hoe zij door de gemeente geholpen worden. De gemeentelijke organisatie krijgt voor al haar inspanningen een gemiddeld rapportcijfer van 6,7.

Dat blijkt uit een burgerpeiling waaraan ruim duizend mensen meededen. De enquête is uitgezet door onderzoeksbureau Research 2Evolve uit Hilversum. De dienstverlening wordt als positief beoordeeld en verloopt vooral via internet, telefoon of het fysieke Klant Contact Centrum in Stolwijk. Informatie is makkelijk te vinden, duidelijk en snel verkrijgbaar. Wel verwacht men van ambtenaren soms wat meer flexibiliteit. De gemeente moet ook beter luisteren naar de mening van inwoners.

De respondenten maken zich weinig zorgen over hun woon- en leefomgeving en gezondheid. Er zijn genoeg voorzieningen, buurtbewoners vertrouwen elkaar en de contacten onderling zijn goed. Maar liefst negen op de tien voelt zich veilig.

Betrokkenheid

Bij de maatregelen die de gemeente neemt om de leefbaarheid verder te verbeteren, vindt 35% dat men daarbij onvoldoende betrokken wordt. Zo zouden buurtinitiatieven beter ondersteund moeten worden. Daarnaast is het onderhoud aan openbaar groen aan verbetering toe, oordeelt 32% van de ondervraagden. Andere aandachtspunten zijn verkeersveiligheid en het toezicht op naleving van regels.

Het college van b en w belooft beterschap. ,,De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in klantcontact, het optimaliseren van systemen en training van medewerkers. We realiseren ons dat dit nog niet altijd zichtbaar is. De resultaten van de burgerpeiling geven aanleiding om nog meer te investeren in communicatie, luisteren en nabijheid.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda