Volledig scherm
Cinema Gouda steeds meer in trek © Peter Franken

'Kleinschalige' Cinema Gouda breekt bezoekersrecord

Cinema Gouda heeft in 2016 15.000 bezoekers meer mogen verwelkomen dan het jaar ervoor. Dat is een groei in de bezoekersaantallen van ruim 7 procent ten opzichte van 2015.

Quote

Bij ons kun je nog gewoon telefo­nisch een kaartje bestellen

Rafe Aarents, bedrijfsleider
Volledig scherm
Bedrijfsleider Rafe Aarents © Pim Mul

De grootste publiektrekkers waren Bridget Jones's Baby en Finding Dory. Beide films trokken ruim 10.000 bezoekers naar de Goudse bioscoop.

Bedrijfsleider Rafe Aarents van Cinema Gouda noemt de stijging in bezoekersaantallen een mooi resultaat en ziet ook 2017 rooskleurig tegemoet.

,,Waarom ik dat denk? Ik vertrouw op mijn 13 jaar lange ervaring in de bioscoopbranche. Zo zitten er dit jaar aansprekende, goede titels bij, zoals Storm, Fifty Shades Darker, Dunkirk, Wonder Woman, Spider-Man: Homecoming, Beauty and the Beast, Fast & Furious 8 en Despicable Me 3. Qua bezoekersaantallen nemen deze kaskrakers de kleine films mee op sleeptouw."

Persoonlijke service
Daarnaast is de groei die de relatief nieuwe bioscoop sinds de opening in het najaar van 2014  doormaakt nog lang niet voorbij, meent Aarents.

,,Het is een jonge, kleinschalige bioscoop met een groot achterland én weinig concurrentie. We signaleren dat de animo voor dergelijke bioscopen met persoonlijke service groeit. Bij ons kun je bijvoorbeeld nog gewoon  telefonisch een kaartje bestellen."

Of de bezoekersaantallen opnieuw met 7 procent stijgen durft de bedrijfsleider nog niet te voorspellen. ,,Maar dát we weer beter scoren staat absoluut vast."

Top 10 best bezocht

Deze onderstaande tien filmtitels werden in Cinema Gouda in 2016 het meest bezocht:

1. Bridget Jones's Baby
2. Finding Dory
3. The Jungle Book
4. Huisdiergeheimen
5. Fantastic Beasts and Where to Find Them
6. The Revenant
7. Zootropolis
8. Soof 2
9. Jason Bourne
10. Angry Birds: De Film

In samenwerking met indebuurt Gouda