Volledig scherm
Koen de Leeuw uit Waddinxveen. © Orange Pictures

Koen de Leeuw favoriet tussen nationale toppers

De Gouda Cross belooft door de huidige weersomstandigheden morgen in het Groenhovenpark een ware slijtageslag te worden. De klassementsleiders Nathalie Klaassen en Koen de Leeuw zijn de te kloppen veldlopers.

De Gouda Cross is de derde wedstrijd van de regionale crosscompetitie van het district Zuid-Holland-Midden. Op elke veldloop komen gemiddeld vijfhonderd atleten in actie. Om 10.30 uur bijten de pupillen het spits af op de accommodatie van atletiekvereniging Gouda. Bij de vrouwen, die om 13.20 uur het startschot krijgen voor hun veldloop van 4650 meter, gaat de Alphense atlete Nathalie Klaassen voor haar derde zege op een rij. Ze krijgt concurrentie van thuisloopsters Daphne Lamboo en Maria Pardueles Guim, die eerder in de Reeuwijkse Houtcross als respectievelijk tweede en derde finishten.

Bij de mannen is Waddinxvener Koen de Leeuw, die ook de eerste twee crossen in Boskoop en Reeuwijk won, favoriet voor de zege. De cross voor deze categorie, die om 14.00 uur begint, is 9750 meter lang. De geluidswal is de benenbreker. De Gouda Cross heeft een roemrucht verleden, waardoor nog steeds sterke crossers van naam, die niet alle wedstrijden van de crosscompetitie lopen, op deze wedstrijd afkomen. Vorig jaar liet de nationale topper Lars Gerritsen uit Dordrecht in het Groenhovenpark iedereen zijn hielen zien. ,,Het zou mooi zijn, als ik met een aantal sterke lopers te maken krijg", zegt De Leeuw. ,,Dan weet ik meteen hoe ik er voorsta. Tot nu toe had ik nauwelijks tegenstand."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda