Maandagavond 25 januari rond 20.50 uur was brand ontstaan in een bestelbus aan de Sportlaan in Gouda. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de wagen volledig uitbrandde.
Volledig scherm
Maandagavond 25 januari rond 20.50 uur was brand ontstaan in een bestelbus aan de Sportlaan in Gouda. Ondanks de snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de wagen volledig uitbrandde. © AS Media

‘Kom met veel mensen en neem vuurwerk en benzine mee’, was de oproep aan Goudse relschoppers

Ook in Gouda ging op sociale media een oproep rond om over te gaan tot een opstand in de stad, naar aanleiding van de coronamaatregelen. De initiatiefnemer riep op tot rellen maandagavond rond 18.00 uur en het meenemen van vuurwerk, benzine en wasbenzine. 

 1. Goudse vrouw (30) zag haar auto in vlammen opgaan tijdens onlusten: ‘Lekker voor jullie, riep iemand’
  PREMIUM

  Goudse vrouw (30) zag haar auto in vlammen opgaan tijdens onlusten: ‘Lekker voor jullie, riep iemand’

  Er was getoeter in de wijk, en toen sloegen de vlammen uit hun Skoda Fabia. Bewoners van de Teldersstraat in Gouda-Oost moesten lijdzaam toezien hoe jongeren vlak voor het ingaan van de avondklok en het uitvaardigen van een noodbevel moedwillig hun auto de vernieling in hielpen. ,,‘Lekker voor jullie’, riep een jongen die langskwam toen onze auto net was geblust. Buren zeiden: Wij hebben die avondklok ook niet bedacht’.”

In samenwerking met indebuurt Gouda

 1. Nabestaande Annemieke doet verhaal in nieuwe ALS-campagne
  Play

  Nabestaan­de Annemieke doet verhaal in nieuwe ALS-campagne

 2. Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'
  Play

  Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'