Directeur Ron Nederhoff bij de cabine van een van zijn kranen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Directeur Ron Nederhoff bij de cabine van een van zijn kranen. Foto ter illustratie. © Peter Franken

Kraanbedrijf Nederhoff staat voor een raadsel, na diefstal van trekker: ‘Nog nooit zoiets meegemaakt’

Kraanbedrijf Nederhoff uit Gouda staat voor een raadsel. In de nacht van donderdag op vrijdag om 02.13 uur hebben onbekenden het elektrische schuifhek opengemaakt en een trekker gestolen vanaf het terrein aan de Burgemeester van Reenensingel. Het is het werk van een bekende, vermoedt directeur Ron Nederhoff. 

,,De vrachtwagen-trekker stond aangekoppeld aan een oplegger. Die hebben de inbrekers laten staan”, zegt Nederhoff. 

Het bedrijf zegt aangifte te hebben gedaan. De deur van de Scania is geforceerd. Mogelijk zat de contactsleutel er nog in. De dieven braken vervolgens het bedieningskastje van het elektrische schuifhek open om te kunnen wegrijden. 

Een bergingsbedrijf waarmee Nederhoff vaker zaken doet, meldde volgens hem de vier-assige, gele trekker met rode strepen te hebben gezien in Spijkenisse. ,,We hebben de politie gevraagd om daar te gaan kijken.”

  1. Wil (71) werkt als vrijwilliger in de Kaaswaag: ‘Hoe graag ik ook wil, je moet voorzichtig zijn’
    PREMIUM
    Vrijwilligers op leeftijd

    Wil (71) werkt als vrijwilli­ger in de Kaaswaag: ‘Hoe graag ik ook wil, je moet voorzich­tig zijn’

    De helft van alle Nederlanders doet op een of andere manier vrijwilligerswerk. Van gastvrouw bij de schouwburg, tot koffiedame in het verzorgingshuis, materiaalman bij de club of toezichthouder bij het zwembad. Vanwege corona slaat bij veel ouderen de twijfel toe. Wel of niet aan de slag? Wil Prins (71) weet nog niet of ze zich op 1 juli weer achter de toonbank van De Waag in Gouda meldt. ,,Ik wil op mijn gezondheid letten, maar ik mis de mensen ook.’’

In samenwerking met indebuurt Gouda