Jan de Kok van Kringloop Gouda tussen de rommel die bij zijn kringloopwinkel gedumpt wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan de Kok van Kringloop Gouda tussen de rommel die bij zijn kringloopwinkel gedumpt wordt. © Pim Mul

Kringloopwinkels overladen met rotzooi
om drukte bij afvalbrengstation te vermijden

Vieze kleding, kapotte huisraad, onbruikbaar speelgoed... Kringloopwinkels in het Groene Hart worden naar hun zeggen overladen met rotzooi van mensen, die geen zin hebben om uren in de rij te staan bij een afvalbrengstation.

Bij Kringloop Gouda, met twee vestigingen in de stad, zijn de magazijnen inmiddels zo vol dat er sinds dinsdag 19 mei tijdelijk geen nieuwe goederen worden geaccepteerd. Woordvoerder Jan de Kok: ,,We moeten eerst alles wat we de laatste tijd binnen hebben gekregen selecteren. Eerlijk gezegd ben ik niet hoopvol over de uitkomst. Er wordt sinds de coronacrisis enorm veel rommel bij ons gebracht, wat geen tweede leven meer waard is en waar we dus niets mee kunnen.’’

  1. Nieuw hoofdstuk in affaire ‘Loetje’: bewoners zamelen geld in om bouw ‘te groot’ restaurant te verhinderen
    PREMIUM

    Nieuw hoofdstuk in affaire ‘Loetje’: bewoners zamelen geld in om bouw ‘te groot’ restaurant te verhinde­ren

    En masse aan de biefstuk met uitzicht op plas Elfhoeven, op de locatie ‘Loetje’? Vergeet het maar, als het aan de tegenstanders ligt van een volgens hen te groot restaurant. Eerder kregen zij het al via de rechter voor elkaar dat de bouw in Reeuwijk is stilgelegd. Nu hebben zij ‘een stevig bedrag’ ingezameld om alles in het werk te stellen om het plan in zijn huidige vorm van tafel te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Gouda