Volledig scherm
© Pim Mul

Kunstijsbaan Ammerstol stap dichterbij

De kans dat er in oktober voor drie weken een 400-meter kunstijsbaan ligt in Ammerstol wordt met de dag groter. Van de 400.000 euro die voor het project nodig is, is inmiddels drie ton toegezegd.

De ijsbaan komt er vanwege het 125-jarige bestaan van IJsclub Vooruitgang. Om zichzelf iets meer tijd te geven om het benodigde bedrag bij elkaar te halen, heeft het bestuur zichzelf iets meer tijd gegeven. Aanvankelijk zou op 1 mei over het doorgaan zijn beslist. ,,We merken dat het meer tijd kost om de financiële doelstelling te halen”, zegt Jan den Ouden, erelid van de ijsclub en de oorspronkelijke bedenker van het plan. ,,We zijn er zeker nog niet, maar we zijn hoopvol dat we in de komende weken ook het resterende bedrag bij elkaar krijgen. Bij deze nogmaals de oproep aan het bedrijfsleven in de regio om aan te haken en met elkaar dit waanzinnig mooie project te realiseren.”

Topsport

De baan gaat voornamelijk open zijn voor de recreant, maar er worden ook activiteiten georganiseerd voor de schaatstop, leerlingen van scholen uit de Krimpenerwaard en het goede doel. In het laatste weekend is recreatief schaatsen niet meer mogelijk en staat de ijsbaan in het teken van topsport. Met de KNSB is afgesproken dat er een landelijke Massastart competitiewedstrijd plaats zal vinden. Omdat dit een onderdeel is wat steeds belangrijker wordt in de schaatssport en tevens ook deel uitmaakt van een serie van meerdere wedstrijden verwachting de ijsclub dat de nationale schaatstop aan de start verschijnt.

Daarnaast wordt er binnen de KNSB momenteel ook gekeken om een nationale marathon te organiseren in dit weekend. Ook komen er regionale wedstrijden. 

In samenwerking met indebuurt Gouda