Volledig scherm
© ANP

'Laden en lossen bij winkelcentrum Goverwelle moet veiliger'

Wethouder Rogier Tetteroo (PvdA) houdt de verkeerssituatie bij het laden, lossen en keren van vrachtwagens bij winkelcentrum Goverwelle goed in de gaten. Chauffeurs die gelost hebben moeten keren, achteruit rijden is taboe.

Met het Wijkteam Goverwelle wordt de invoering van een soort ‘piepsysteem’ besproken als het toch (weer) mis gaat. ,,En het is dan niet zo dat de piepjes in een la verdwijnen. We doen echt iets met de klachten.’’ De Goudse raad sprak woensdag over de uitbreiding van het winkelcentrum. Er komt onder meer een tweede supermarkt bij.

Het wijkteam Goverwelle heeft eerder aangegeven dat er gevaarlijke situaties ontstaan omdat vrachtwagens na het bevoorraden van de AH-supermarkt achteruit rijden in plaats van te keren. Tetteroo: ,,De zorgen van het wijkteam nemen we serieus. Er moet een gedragsverandering komen bij de chauffeurs. Achteruit rijden is onveilig.’’

Ruimte

Volgens b en w blijft aan de achterzijde van het winkelcentrum voldoende ruimte beschikbaar voor een keermanoeuvre. ,,Het voorwaarts in- en uitrijden zal nogmaals bij AH onder de aandacht worden gebracht. Er is overleg gevoerd met de filiaalhouder van AH en aangedrongen dat de chauffeurs van de vrachtauto`s voorwaarts de laad- en losgelegenheid bereiken en verlaten.’’

De wethouder zei ook dat als de komst van een tweede supermarkt leidt tot een veel meer bezoek, dat dan de verkeerssituatie opnieuw moet worden bekeken.

In samenwerking met indebuurt Gouda