Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie.

Leiderdorpse 'boos' op Goudse HEMA: kleindochter mag niet plassen voor 35 cent

,,Ik was echt zo boos", schrijft de Leiderdorpse Trien van Putten op de Facebookpagina van HEMA. Van Putten had net niet genoeg kleingeld voor het toilet waardoor haar kleindochter met hoge nood niet mocht plassen.

Het moet een minder leuk einde zijn geweest van een gezellige dag. De Leiderdorpse was samen met haar kleindochter van vijf jaar een dagje naar Gouda. Bij de HEMA hadden ze een nieuwe regenjas en laarzen gekocht en nog een broodje gegeten. Voor vertrek moest de kleindochter van Trien nog even plassen.

Quote

Ik kon wel huilen

Trien van Putten

Klanten moeten in de winkel 50 cent betalen om naar het toilet te kunnen. Van Putten had geen contant geld bij zich, maar vond na veel zoeken wel 35 cent en vroeg aan de WC-juffrouw of ze dat ook goed vond. ,,Krijg ik als antwoord dat ik verderop ook kan pinnen. Kind plast bijna in haar broek, dit kan toch niet waar zijn dat je bijna 50 euro uit geeft voor een kind en dat ze dan niet eens even mag plassen voor 35 cent", vertelt ze in haar bericht aan de winkelketen.

,,Ik was echt zo boos. Mijn kleindochter van 5 zegt dan: 'Oma het geeft niet, ik hou het wel op'. Ik kon wel huilen." De vrouw hoopt met haar oproep op de Facebookpagina van de winkelketen dat in het vervolg wel kleine kinderen naar de WC kunnen bij de HEMA. ,,Dit moest ik toch even kwijt."

Op het bericht komen veel reacties binnen. Velen noemen het voorval 'slecht' of 'schandalig'. In een aantal reacties delen mensen eenzelfde ervaring meegemaakt te hebben. 

Schoon toilet

Het webcareteam van HEMA legt uit dat de er geld gevraagd wordt voor een toiletbezoek omdat de toiletten uitbesteed worden aan derden. ,,Omdat klanten het doorgaans erg op prijs stellen gebruik te kunnen maken van een schoon toilet, vraagt HEMA een bijdrage voor de schoonmaakkosten."

Het voorval wordt besproken met de manager van het Goudse filiaal. ,,Ik kan goed begrijpen dat dit erg frustrerend is, vooral omdat er weinig begrip voor de situatie is getoond", aldus een medewerker van het bedrijf in een reactie op het bericht. Ook stuurt de winkelketen een kleinigheidje naar de vrouw 'om het goed te maken'.

In samenwerking met indebuurt Gouda