De Gouden Pollepel: restaurant Xochimilco - Patrick Mulder ( L ) Eigenaar en Sjaak van Zijl ( R ) Kok.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gouden Pollepel: restaurant Xochimilco - Patrick Mulder ( L ) Eigenaar en Sjaak van Zijl ( R ) Kok. © Frank de Roo

Lekker pittig: op avontuur bij Xochimilco

De gouden pollepelXochimilco: in dit bloemenveld is het minder zuur dan voorheen. Een potje kaarten helpt om een kind een leuke avond aan tafel te geven. Een Mexicaanse saus blijkt een onbetwist hoogtepunt. We krijgen vier glazen wijn cadeau.

Het reisdoel heeft een van de meest onuitsprekelijke restaurantnamen van het Groene Hart. Gelukkig staat op de menukaart een fonetisch hulpmiddel. Je spreekt de naam uit als Ksosjimielkoo. Dat helpt. De betekenis is ‘Plaats van het bloemenveld’. Xochimilco is een van de zestien districten van Mexico-stad. Zijn kanalen en drijvende tuinen zijn een belangrijke toeristische attractie en het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

In samenwerking met indebuurt Gouda