Volledig scherm
Levi Marengo geniet van de winst op Go Ahead Eagles. © OrangePictures

Levi Marengo: talisman Jodan Boys in bekertoernooi

Aftellen Jodan BoysLevi Marengo eiste een hoofdrol op in het duel met Go Ahead Eagles. In Deventer schoot hij eerst een vrije trap fraai in de kruising. Vlak voor tijd nam hij de hoekschop waaruit verdediger Roald Heerkens met zijn hoofd het winnende doelpunt (1-2) maakte.

Quote

Ik weet dat ik op een hoger niveau had moeten spelen en ik baal ervan dat ik dat niet heb bereikt

Naast die beslissende acties viel ook het gemak op waarmee Marengo voetballend overeind bleef tegen de ploeg uit de eredivisie. Eerder in het KNVB-bekerduel met HHC Hardenberg, dat uitkomt in de tweede divisie, was de 29-jarige Rotterdammer ook al de smaakmaker. Maar waarom speelt hij dan 'slechts' in de hoofdklasse? ,,Die gedachte komt ook weleens bij me op", geeft Marengo toe. ,,Ik weet dat ik op een hoger niveau had moeten spelen en ik baal ervan dat ik dat niet heb bereikt. Het doet pijn eraan te denken."

Quote

Op een bepaald moment kreeg ik vijf maanden geen salaris. Toen ben ik terugge­gaan naar Nederland

Spanje
Levi Marengo was dicht bij een doorbraak als profvoetballer. In de jeugd speelde hij voor Excelsior, Feyenoord, Jong Sparta en Jong AZ. Na een avontuur bij het Spaanse CD Ourense belandde hij bij Telstar. Het buitenland trok opnieuw en in het kielzog van neef Royston Drenthe (ex-Feyenoord en Real Madrid) ging hij wederom in Spanje aan de slag. Bij Hércules Alicante en FC Jove Español slaagde hij niet. ,,Op een bepaald moment kreeg ik vijf maanden geen salaris. Ik twijfelde tussen weer teruggaan naar Nederland en bij de amateurs gaan spelen, of daar te blijven en door te zetten. Ik koos voor het eerste en soms neem ik mezelf dat wel kwalijk. Wat was er gebeurd als ik had doorgezet?"

Quote

Dit zijn de mooiste wedstrij­den, ik probeer ook van de wedstrijd te genieten

Volledig scherm
© Adr

Plannen
Na periodes bij Heerjansdam, FC Boshuizen en Deltasport draagt Marengo sinds dit seizoen het tenue van Jodan Boys. Met veel plezier. ,,Ik heb het erg naar mijn zin. Ook de plannen die de club voor de toekomst heeft, spreken me aan. Ze willen graag in de derde divisie gaan spelen. Zelf heb ik ook honger naar meer, voor mijn carrière maar ook voor het duel met Vitesse. Er zullen wel jongens spanning hebben, maar druk hebben we niet. Zelfs 5-0 verliezen zou geen schande zijn. Ik heb een lekker gevoel en ben niet zenuwachtig, dat heb ik al heel lang niet meer gehad voor een voetbal­wedstrijd. Ik ga elke wedstrijd het veld in om proberen beter te zijn dan mijn tegenstander en dan maakt het mij echt niet uit wie dat is. In het veld wil ik mijn voeten laten spreken."

Neven
Vermoedelijk komt hij op het veld een bekende tegen, ook Vitesse-verdediger Kelvin Leerdam is een neefje van Marengo. ,,We hebben niet veel contact, maar het is natuurlijk mooi om tegen hem te spelen. Sowieso probeer ik ook van de wedstrijd te genieten. Ik ben bijna dertig en ga zulke wedstrijden misschien niet vaak meer meemaken. Dit zijn de mooiste wedstrijden."

Eerder hadden we in deze rubriek contact met keeper Marvin Straver. Hij liep zaterdag een blessure aan het hoofd op na de botsing met ploeggenoot Roald Heerkens. Maar hij hoopt gewoon mee te spelen woensdag.

In samenwerking met indebuurt Gouda