Volledig scherm
De brand heeft de loungebar volledig in as gelegd. © Ricardo Smit

Loungebar brandt uit in Gouda, politie gaat uit van brandstichting

UpdateIn een loungebar aan de Vredebest in Gouda heeft vanmorgen een grote brand gewoed. Er moesten zes woningen worden ontruimd. De politie gaat uit van brandstichting.

Het vuur brak rond 6.00 uur uit bij Mona Lisa, een lounge die grenst aan een viswinkel en een avondshop. De politie meldt dat omwonenden een grote knal hebben gehoord. Agenten troffen voor de winkel een jerrycan aan.

Er moesten zes woningen worden ontruimd. De bewoners zijn in veiligheid gebracht, aldus de brandweer. Twee personen zijn door de brandweer met een speciaal vluchtmasker naar beneden gehaald.  Één persoon moest worden nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Vredebest voorlopig dicht

Door de brand is de straat tijdelijk afgezet, waardoor bussen moeten omrijden. Ook de kruising Kattensingel - Kleiwegplein was tijdelijk dicht, maar deze is weer vrijgegeven. Vooral marktkooplui die onderweg waren naar de Markt werden getart . Zij keerden, met aanhanger, moeizaam om, om een andere route naar de Markt te nemen.

De politie is een onderzoek gestart en heeft hekken geplaatst rondom de loungebar. De Vredebest is hierdoor voorlopig nog afgesloten. Op Twitter heeft de politie een getuigenoproep gedaan.

Volledig scherm
De brand in de loungebar aan de Vredebest Gouda. © Remco F. Gerritsen

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda