Volledig scherm
PREMIUM
De provincie Zuid-Holland wil geen Franse toestanden waarbij winkels als Decathlon aan de rand van de stad zitten. © Marco de Swart

Ludieke oproep uit Bergambacht: ‘Decathlon, kom maar naar de Krimpenerwaard’

pollEen vestiging van sportzaak Decathlon is hartstikke welkom in de Krimpenerwaard. Dat zegt Piet-Jan van Zoest, voorzitter van de winkeliersvereniging van het dorpshart van Bergambacht. Maar dan moet Decathlon zich wel ín de centra van een van de zeven dorpen vestigen en niet erbuiten.

Poll

Decathlon in de Krimpenerwaard...

Decathlon in de Krimpenerwaard...

  • Doen, geweldig! Maakt niet uit waar. (50%)
  • Doe maar niet. (15%)
  • Leuk, maar dan wel ín een winkelgebied. (35%)
411 stemmen

Over Decathlon is veel te doen in de provincie Zuid-Holland. De sportzaak wilde vestigingen openen in buitengebieden van Schiedam en Den Haag, die de komst de Franse keten wel zagen zitten. Maar buiten de winkelcentra vestigen mag niet zomaar volgens provincieregels. Dit vanwege mogelijk negatieve effecten op de winkelgebieden in binnensteden. En als de provincie het bij de ene toestaat, wil de ander het ook. 

Den Haag gaf het op, Schiedam vecht door. De kwestie dient nu bij de Raad van State.  In Schiedam gaat het om een zogenoemd try & buy-concept: een megazaak die het mogelijk maakt sporten en artikelen uit te proberen in en rondom de winkel. 

In samenwerking met indebuurt Gouda