Volledig scherm
Het fietspad (rode lijn) dat nog moet worden aangelegd door de provncie © Gemeente Gouda

Maandag spoedoverleg fietspad Westergouwe in Gouda

Gedeputeerde Floor Vermeulen praat maandag met Gouda over het afmaken van het fietspad bij de wijk Westergouwe in Gouda.

Op Twitter reageert hij op een boze tweet van de Goudse wethouder Rogier Tetteroo. Die vindt het steeds maar uitstellen van het afmaken van het provinciale deel van de fietsbrug van de nieuwe woonwijk richting de binnenstad ‘moeilijk te accepteren. ,,Wij willen een goede fietsverbinding de Brug van Eiland 1 (het dichtst bij de Julianasluis, red.) ligt al jaren klaar.’’

Vermeulen is dat met hem eens. ,,Fietspad had er natuurlijk moeten liggen voordat huizen werden verkocht’’, reageert hij op Twitter. Met daarbij de belofte voor een overleg komende maandag.

Quote

Fietspad had er natuurlijk moeten liggen voordat huizen werden verkocht

Gedeputeerde Floor Vermeulen

Deze week meldde de provincie dat het afbouwen van de fietsverbinding pas volgend voorjaar begint. De brug werd twee jaar geleden weliswaar al geplaatst, maar is tot dusver nog steeds niet in gebruik genomen, tot grote ergernis van omwonenden die moeten omfietsen om naar de binnenstad te komen.
Eerder kwam de provincie Zuid-Holland met het bericht dat de werkzaamheden voor een nieuwe fietsroute en -brug naar het Sluiseiland voor de zomervakantie zouden beginnen en naar verwachting in oktober helemaal zouden zijn afgerond.

In samenwerking met indebuurt Gouda