Volledig scherm
Maarten Westerduin samen met Gerard Ekdom © RV - Jodan Boys

Maarten Westerduin: Een leuk, maar hectisch jaar achter de rug

Aftellen Jodan BoysDe hype rond Maarten Westerduin begon in maart rond de competitiewedstrijd tussen Noordwijk en Jodan Boys. Een duel dat zelfs in het buitenland in de belangstelling stond vanwege de rentree van oud-profdoelman Edwin van der Sar.

Volledig scherm
© AD
Quote

Eerst sinter­klaas, dan Jodan Boys en daarna kerst. Mooier kan niet

Maarten Westerduin

Door zijn bevlogen teksten hierover tijdens de uitzending van Radio 2-dj Gerard Ekdom is Westerduin nu een wekelijks terugkerende gast bij het programma Ekdom in de Ochtend. Van de week nog bracht hij, uit naam van sinterklaas, een gedicht te horen tijdens de uitzending. Daarnaast is Westerduin ook nog gewoon teamleider bij de Goudse hoofdklasser, die landelijk bekendheid verwierf door de bekerstunt tegen eredivisionist Go Ahead Eagles.

Booming
,,Een leuk, maar hectisch jaar,'' blikt Westerduin terug. ,,Er is zo ontzettend veel gebeurd dit jaar. Na de wedstrijd tegen Go Ahead was Jodan Boys booming. De club leeft en iedereen heeft zin in een nieuw feest tijdens de gezellige decembermaand. Eerst sinterklaas, dan Jodan Boys en daarna kerst. Mooier kan niet,'' is hij van mening.

Ondanks dat Westerduin binnen de club bekendstaat als BN'er is zijn rol nauwelijks veranderd. ,,Alleen rond de KNVB-bekerduels moet ik nu ook het teamdiner organiseren. De 'Van der Valkjes' in het oosten van het land ken ik inmiddels wel. Ik moet de offertes aanvragen en regelen dat wij daar terecht kunnen. Ook heb ik deze week het programma voor de wedstrijd tegen Vitesse af­gerond. We verzamelen rond kwart voor drie en vertrekken precies om drie uur. Dennis van den IJssel wil net als andere trainers precies op tijd zijn.''

Quote

Zodra de wedstrijd begint, is mijn rol eigenlijk uitge­speeld. Dan ga ik achterover zitten en met volle teugen genieten

Maarten Westerduin

Positieve vibe
,,Om kwart over vier gaan we eten bij Van der Valk Arnhem'', gaat Westerduin verder. ,,Rond vijf uur gaan we even de beentjes strekken en vervolgens is tot zes uur de wedstrijd­bespreking. We hopen om half zeven in het Gelredome aan te komen. Verder moet het begeleidersteam bijvoorbeeld de shirtjes in de kleedkamer ophangen én de positieve vibe erin houden. Misschien houd ik nog een korte peptalk. Zodra de wedstrijd begint, is mijn rol eigenlijk uitgespeeld. Dan ga ik achterover zitten en met volle teugen genieten.''

Eerder al vertelde Robert Vuijk, in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw vijftien seizoenen speler van het eerste elftal van Jodan Boys, over zijn strijdlied dat hij gaat zingen.

In samenwerking met indebuurt Gouda