Volledig scherm
© ANP

Deel Markt afgesloten tijdens Kaarsjesavond

UpdateBij het evenement Gouda bij Kaarslicht wordt volgende week vrijdag nog scherper dan voorheen gecontroleerd of het te druk is bij de ingangen naar de Markt. Als er ergens opstoppingen ontstaan wordt die toegang tijdelijk met hekken afgesloten.

Dat kan volgens de gemeente in theorie betekenen dat de hele Markt bij grote drukte niet meer toegankelijk is. Maar waarschijnlijker is dat met name ingangen Wijdstraat en Korte Groenendaal (vlakbij de grote kerstboom) voor de veiligheid van het publiek tijdelijk worden afgesloten. ,,Vorig jaar het was vanuit en op die aanloopstraten erg druk’’, aldus een gemeentewoordvoerster

Kaarsen

Bewoners van de Markt en de omgeving zijn deze week via een brief van de burgemeester geattendeerd op de maatregel. Daarin wordt aangegeven dat het kan voorkomen dat in een periode tussen 18 en 20 uur niemand meer wordt toegelaten op de Markt. Het gaat om maximaal een uur.

Gouda bij Kaarslicht, waarbij het stadhuis en andere gebouwen op de Markt alleen zijn verlicht met kaarsen, trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers. Het hoogtepunt van het evenement is het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom voor het stadhuis.

In samenwerking met indebuurt Gouda