Volledig scherm
Burgemeester Gert-Jan Kats opent in 2013 officieel de markt in Zevenhuizen. © Gemeente Zuidplas

Markt Zevenhuizen moet weer verplaatsen

De weekmarkt op donderdag in Zevenhuizen moet weer van locatie veranderen. De markt die tijdelijk op de parkeerplaats van supermarkt Jumbo aan de Dorpsstraat stond, moet verplaatsen naar dorpshuis Swanla, buiten het winkelgebied. Dit omdat de supermarkt het contract met de marktkooplieden niet wil verlengen.

Quote

Veel inwoners combineren hun boodschap­pen bij de markt met die in de andere winkels

Martin Damen

De weekmarkt van Zevenhuizen stond vroeger op het Dorpsplein naast het oude gemeentehuis. Toen dat werd gesloopt voor nieuwbouw, moest de markt verkassen.

De parkeerplaats bij dorpshuis Swanla aan de Burgemeester Klinkhamerweg was een alternatief, maar buiten het centrum kwamen minder klanten. 

De parkeerplaats bij supermarkt Jumbo bleek een betere plek. Daar zou de markt kunnen blijven tot in maart de marktkramen zouden kunnen terugkeren naar de parkeerplaats in het hart van het centrum, als de nieuwbouw daar klaar zou zijn.

Zelf nodig

Die nieuwbouw is vertraagd en is naar verwachting pas half mei klaar. Supermarkteigenaar Bert van Keppel heeft de marktkooplieden echter laten weten vanaf maart de parkeerplaats zelf nodig te hebben.

PvdA/GroenLinks-raadslid Martin Damen heeft inmiddels vragen ingediend bij burgemeester en wethouders van Zuidplas en een beroep gedaan op de supermarkt.

,,Veel inwoners combineren hun boodschappen bij de markt met die in de andere winkels”, stelt hij. Een weekmarkt in het centrum is dus in het belang van zowel de markt als de andere winkeliers, volgens gemeenteraadslid Damen.

Damen hoopt daarom dat de supermarkt het contract met de marktkooplieden wil verlengen tot half mei.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda