Volledig scherm
Martin Kraaijestein (links) volgt wethouder Henry ten Zijthoff op. © Pim Mul

Martin Kraaijestein nieuwe wethouder in Waddinxveen

Martin Kraaijesteijn (74) wordt voor PvdA/GroenLinks in Waddinxveen de opvolger van wethouder Henry ten Zijthoff (67), die tussentijds is vertrokken. Zijn benoeming wordt binnenkort bekendgemaakt. Zelf wil hij er nog geen toelichting op geven. omdat hij de afspraken niet wil doorbreken die daarover in het bestuurlijk overleg van zijn partijcombinatie zijn gemaakt.

Daarmee keert de Waddinxvener terug in het college van burgemeester en wethouders waarvan hij ook in de periode 1982-1990 deel uitmaakte, gevolgd door een periode van vier jaar als raadslid (1990-1994). Het huidige college is Martin Kraaijestein goed bekend, want VVD, D66, Weerbaar Waddinxveen en PvdA/GroenLinks hebben hem vorig jaar aangesteld als (in)formateur van de huidige coalitie.

De nieuwe wethouder is beleidssocioloog en historicus. Hij was onder meer werkzaam bij het ministerie van Sociale Zaken, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In het Gouwedorp was Kraaijestein bestuurlijk actief in diverse organisaties, laatstelijk als voorzitter van de Stichting Vonk, In die functie was hij betrokken bij de oprichting van het Cultuurhuys De Kroon. In 2015 ontving hij de Waddinxveense Cultuurprijs.  De oud-wethouder vervulde ook bestuurlijke functies in organisaties voor mensen met een beperking. Zo is hij onder meer voorzitter van de Stichting ’t Huis als thuis in Zoeterwoude.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda